2017 eladási rekordjai – Játékok

Decembert írunk, év vége felé mindenki visszatekint picit,így mi is számvetést készítünk! Egy kereskedő ilyenkor összehasonlítja a hónapok forgalmait a tavalyival, átnézi a vételi és eladási oldalt, megnézi mit csinált jól, rosszul, esetleg máshogy mint előző évben, ill. mit kell jövőre másképpen tenni! Mi régiségkereskedők még azt is szóba hozzuk ilyenkor, melyek voltak az év csúcs vételei,ill. eladásai, milyen árucsoportok mentek jobban ill. álltak le esetleg teljes mértékben, mert van ilyen is sajnos!

Csodák nincsenek, a számok nem térnek el lényegesen a tavalyi év hasonló adataitól. Nem esett vagy emelkedett lényegében pl. az arany vagy az ezüst ára, nem lett senki milliomos olyan dolgok birtoklásából, ami tavaly mondjuk semmit sem ért, de mégis van valami, ami kiemelkedik a sorból, és legalábbis számunkra “furcsa módon”, a legtöbb izgalmat hozta idén…

Ha valaki azt hinné, hogy mondjuk a múlt század elejének magyar festészetére, az Art deco kerámiákra, vagy Bécs szecessziós ezüst tárgyaira gondolok, az nagyon téved- legnagyobb sajnálatomra! A játékok és ezen belül a retro játékok piaca hozta számunkra 2017 csúcs eladási rekordjait! Az 1950-1970 közötti időszak fiú játékai óriási meglepetéseket okoztak nekünk. Hajók, autók repülőgépek, makettek, modellek, ezen belül is természetesen a szuper ritka darabok gyakorlatilag bármennyiért értékesíthetőek! Azt vettük észre, és talán nem sértünk meg evvel senkit, de az adott időszak keresett játékainak nem ára van, hanem a leendő vásárlónak komoly fizetése. Azaz bármilyen összeget hajlandóak a gyűjtő megadni bizonyos, rég áhított darabokért! Teljesen mindegy bizonyos árkategórián belül, hogy mennyiért, kizárólag az “enyém legyen” motivációja dolgozik!

 

Persze mi ennek nagyon örülünk, de nem bánnánk ha a klasszikus régiségek, szép antik bútorok, zsebórák vagy porcelánok közül kerültek volna ki 2017 eladási rekordjai!