Minden esetben készpénz régiségeiért!

Sokan kérdezik tőlünk, hogy milyen módon veszünk át régiségeket! Több olyan telefonhívást kapunk, ahol a kérdező azonnal a lényegre tér: Maguk bizományba vesznek át tárgyakat? Ilyenkor persze mindenki megnyugvással veszi tudomásul a választ, miszerint nálunk, csak és kizárólag készpénzes régiség átvétel van! Sem bizományba sem árverésre, sem semmilyen más módon nem akarjuk a saját eladási vagy tárgy kezelési kockázatunkat Önökre, eladókra hárítani. A cégünknek, régiségboltunknak felajánlott tárgyakat, vagy nagyobb tételeket minden esetben azonnali készpénzfizetéssel vásároljuk meg!

Az egyik lehetőség, hogy személyesen keresnek meg minket az “eladók” ők sok esetben örökösök, kisebb lakásba költözők, gyűjteményükön egyéb okok miatt túladni vágyók vagy egyszerűen csak szétnéz otthon valaki, mert pénzre van szüksége és elhoz valamit, amit az anyósától  kapott egykor, akit amúgy sem szeretett túlságosan! Ilyenkor felkeresnek minket óbudai üzletünkben a tárgyakkal. Mi egy rövid vizsgálat után készpénzes ajánlatot adunk, amit ha az eladó elfogad, ott a helyszínen azonnal készpénzben kifizetünk!

Egy másik opció amikor mi megyünk. Teljes hagyaték vagy több nagyobb tárgy esetén mi is felkereshetjük Önöket. Ilyenkor ott a helyszínen, az adott címen nézzük át  tárgyakat és ott adunk ajánlatot! Szintén készpénzben fizetünk, és vagy azonnal vagy rövid egyeztetés után szállítjuk el a tárgyakat, természetesen saját költségen!

Mindkét esetben szükség van az eladó személyes okmányaira, mert mind üzletünkben, mind a helyszínen egy vételi jegyet töltünk ki tételesen a tárgyakról, ez a vételi bizonylatunk!

Talán mondanom sem kell, mennyi visszaéléstől és kellemetlenségtől kímélheti meg magát az eladó egy készpénzes eladásnál. Se szeri, se száma azoknak a trükköknek, visszaéléseknek,amivel Önöket eladókat akarják megkárosítani, de erről talán majd egy másik bejegyzésben olvashat…